«Γεώργιος Ν. Παπανικολάου, Το επιστημονικό του έργο μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου κυτταρολόγου»

                  Μελετητής άοκνος του Παπανικολάου εδώ και πολλά χρόνια, ο δραστήριος Κυτταρολόγος Αριστείδης Διαμαντής, μας έχει δώσει δείγματα δουλειάς που αξίζουν  πολλών επαίνων.Στο καινούργιο πόνημα του : «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου, Το επιστημονικό του έργο μέσα από τα μάτια ενός σύγχρονου κυτταρολόγου», ο συγγραφέας καταπιάνεται με το επιστημονικό έργο του εφευρέτη του Pap-test.
Περιγράφει βήμα-βήμα τα σκαλοπάτια της Ιατρικής επιστήμης που ανέβηκε ο μεγάλος ερευνητής, τα «δένει» με μία εκπληκτική τεκμηρίωση, ενώ συγχρόνως αποκαλύπτει και συζητά τα θέματα εκείνα στα οποία το έργο του Παπανικολάου δεν μπόρεσε να απαντήσει επαρκώς.
Διανθισμένο με υπέροχες εικόνες, που προδιαθέτουν εξαρχής ευχάριστα τον αναγνώστη, το βιβλίο έρχεται να συμπληρώσει και να φωτίσει την υπάρχουσα βιβλιογραφία.
Η έκδοση αυτή αποτελεί χωρίς αμφιβολία μια ολοκληρωμένη από κάθε πλευρά μελέτη για το ογκώδες επιστημονικό έργο του Παπανικολάου. Έργο που, όπως αποδεικνύει ο συγγραφέας, παραμένει πάντα επίκαιρο, αποτελώντας το θεμέλιο για την οποιαδήποτε περαιτέρω έγκυρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.