Νοσοκομείο Κύμης

 

nky1Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης Ευβοίας, ιδρύθηκε με το αριθ. 302 Βασιλικό.Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύτηκε στο 87 ΦΕΚ 29/5/1964, με την επωνυμία «Γενικόν Νοσοκομείον Κύμης» ως ΝΠΔΔ, με δύναμη 30 κλινών.
Τα πρώτα χρόνια στεγάστηκε σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, ενώ αργότερα μεταφέρθηκε σε άλλο, περισσότερο ευρύχωρο κτίριο. Στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 άρχισαν οι προσπάθειες για την ανέγερση Νοσοκομείου, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 15/8/1980, από τον τότε υπουργό Κοινωνικών υπηρεσιών, κ. Σπύρο Δοξιάδη.
Στην συνέχεια, στα πλαίσια του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προστέθηκαν νέες ειδικότητες καθώς και η λειτουργία του Κέντρου Υγείας, δίνοντας άλλη διάσταση στην παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Σήμερα παρέχει υπηρεσίες υγείας στις βασικές ειδικότητες, ενώ στα πλαίσια της Υγειονομικής Μεταρρύθμισης σχεδιάζονται νέες δράσεις και λειτουργίες, που στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, τόσο στους μόνιμους κατοίκους, όσο και τους χιλιάδες τουρίστες της ευρύτερης περιοχής Κύμης και Σκύρου.
Τιμώντας το μεγάλο τέκνο της Κύμης, τον παγκοσμίου φήμης γιατρό Γεώργιο Ν.Παπανικολάου, το Νοσοκομείο μετονομάστηκε σε «Γενικό Νοσοκομείο Κύμης, Γεώργιος Παπανικολάου», το έτος 1983